Kasım 12, 2020

KVKK Bülteni 25.09.2020 6. Sayı

Özet Kişisel verilerin korunması alanında ulusal ve uluslararası otoritelerin kararlarına, en güncel haber ve duyurular ile eğitim önerilerimize yer verdiğimiz bültenimizin bu sayısında; Twitter’ın veri güvenliğini […]
Kasım 12, 2020

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HUKUKU BÜLTENİ (09.09.2020) 5.sayı

ANA METİN Özet Kişisel verilerin korunması alanında ulusal ve uluslararası otoritelerin kararlarına, en güncel haber ve duyurular ile eğitim önerilerimize yer verdiğimiz bültenimizin bu sayısında; Kişisel […]
Ocak 1, 2020

VERBİSE KAYIT TARİHİ UZATILDI

VERBİSE KAYIT TARİHİ UZATILDI   03.09.2019 tarihinekadar Veri Sorumluları Siciline kayıt yükümlülüğü tarihleri aşağıdaki gibiydi. Ancak KVK Kurulu butarihleri aşağıdaki kararıyla 30.09.2019 olan kayıt için son tarihleri31.12.2019 […]
Ocak 1, 2020

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA VE HUKUKİ SORUMLULUK

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HUKUKU VE HUKUKİ SORUMLULUK Yazı Sahibi: Stj. Av. Hamza ÇELİK, 18.10.2019Kişisel Veri Nedir? Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçekkişilerle alakalı her çeşit […]
Ocak 1, 2020

KVKK Kapsamında Eczaneler

KVKKKapsamında Eczaneler Giriş 6698sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca eczaneler de kişisel veriişleme faaliyetinde bulunduklarından dolayı veri sorumlusu olarak kabuledilmektedirler. Dolayısıyla, eczanelerin Kanun kapsamında yerine getirmesigereken […]
Ocak 1, 2020

Hukukçular için IAPP

 Hukukçular için IAPP Çeşitliveri sorumluları için bir yükümlülük olarak öngörülen VERBİS kaydının daetkisiyle 2019 yılının ikinci yarısından itibaren kişisel verilerin korunmasımevzuatına uyum çalışmaları hız kazanmıştır. Bu […]