Ocak 12, 2021

Anonim Şirket Yönetim Kurulunun Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan Doğan Sorumluluğu

Türk Ticaret Kanunu’nda(TTK) düzenlenmiş olan ticaret şirketleri, tüzel kişiliği haiz olduğundan yönetimi ve temsili, organları aracılığıyla yapılır. Organların tüm iş ve işlemleri tüzel kişiliği bağlarken organları […]
Kasım 12, 2020

KVKK Bülteni 25.09.2020 6. Sayı

Özet Kişisel verilerin korunması alanında ulusal ve uluslararası otoritelerin kararlarına, en güncel haber ve duyurular ile eğitim önerilerimize yer verdiğimiz bültenimizin bu sayısında; Twitter’ın veri güvenliğini […]
Kasım 12, 2020

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HUKUKU BÜLTENİ (09.09.2020) 5.sayı

ANA METİN Özet Kişisel verilerin korunması alanında ulusal ve uluslararası otoritelerin kararlarına, en güncel haber ve duyurular ile eğitim önerilerimize yer verdiğimiz bültenimizin bu sayısında; Kişisel […]
Ocak 1, 2020

Türk Ceza Kanunu’nda Kişisel Verilerin Korunması

TürkCeza Kanunu’nda Kişisel Verilerin Korunması I.    Giriş             Kişisel veriler, teknolojininhızla gelişmesiyle birlikte çok kolay ulaşılabilir, kaydedilebilir,aktarılabilir hale gelmiştir. Bugün akıllı telefonlar vasıtasıyla saniyeleriçinde bir kişinin […]
Ocak 1, 2020

KVKK ve GDPR Üzerine Bir Karşılaştırma

 KVKK ve GDPR Üzerine Bir Karşılaştırma  Giriş Kişiselverilerin korunmasına ilişkin düzenlemeler ilk olarak uluslararası düzlemdekendisine yer bulmuştur. Bu bağlamda Avrupa Konseyi’nin 1981 tarihindeyürürlüğe giren 108 No’lu […]
Ocak 1, 2020

Kişisel Verilerin Korunması

Kişisel Verilerin Korunması   Türkiye’deki ve Avrupa’daki kişisel verilerin, kişilikhakkının öneminden dolayı KVKK (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) ve GDPR (GeneralData Protection Regulation) aynı dönemde ortaya konulmuştur. […]